Sierpleister

Background Image

YOUR PLACE

Sierpleister

Divider Image

Als u opzoek bent naar een mooie afwerking voor uw nieuwbouw woning of bestaande woning dan zijn er verschillende mogelijkheden. Wilt u gladde muren? Of mischien iets met een structuur of zou een sierpleister beter bij uw wensen passen. Op deze pagina zullen we dieper ingaan op de sierpleister.

Spachtelputz is een van de vele soorten sierpleisters, u ziet het steeds vaker voorbij komen in nieuwe woningen maar ook in oude woningen, u kunt zelf de fijnheid of grofheid van de korrels bepalen. De grootte van de korrels verschillen van 0.5 mm tot 3mm. Om een sierpleister aan te brengen moeten de ondergronden wel vlak genoeg zijn.

AANBRENGEN SIERPLEISTER

Voordat we kunnen beginnen met het aanbrengen van sierwerk zal er een voorstrijk laag (primer) moeten worden aangebracht. Om kleur verschil te voorkomen zal de voorstrijk middel vermengd moeten worden met de juiste kleur. Het aanbrengen van een sierpleister zal met een stalen spaan moeten gebeuren.

PRIJZEN

De prijzen van sierpleister aanbrengen is afhankelijk van de kleur en korreldikte, op gladde muren kost dit ongeveer rond de €12,- en €16,- per m2, als de muren toch niet vlak blijken te zijn zullen deze eerst voorzien moeten worden van een pleisterlaag zodat de muren wel vlak zijn.

SPACHTELPUTZ STUCWERK

Spachtelputz zijn kleine korrels van marmer en bindmiddel op basis van kunsthars. De marmerkorrels bepalen uiteindelijk de dikte van de spachtelputz. Veel van onze klanten kiezen voor spachtelputz, het heeft namelijk hele goede eigenschappen, het is sterk stucwerk dat stootvast is en goed te reinigen is.

WAT IS SIERPLEISTER ?

Een sierpleister is in feite gewoon stucwerk maar dan eentje die structuur op de muren achterlaat, er bestaat ook glad stucwerk zonder structuur. Door de granietkorrels krijgt u een prachtig structuur op uw muren en omdat deze heel hard zijn lijkt het wel alsof ze onverwoestbaar zijn, tevens is de sierpleister krasbesteindig. Maar er zijn nog veel meer voordelen die som ik graag voor u op:

*Stootvast en krasbestendige.
*Meteen aan te brengen in de gewenste kleur.
*Door en door gekleurd.
*Schrob vast.
*Goed overschilderbaar.

SIERPLEISTER VERVEN

Het is goed om te weten dat u gewoon over een sierpleister kunt schilderen. Hiervoor kunt u gewone latex verf gebruiken, u dient er echter wel rekening mee te houden dat u meer verf nodig heeft bij het schilderen van een sierpleister dan als u normale gladde muren gaat beschilderen. Dit komt door de structuur en de kleine gaatjes die er in een sierpleister zijn verwerkt. Dit kan tot 30% extra verf kosten