Spackspuiten

Background Image

YOUR PLACE

Spackspuiten

Divider Image

Als u opzoek bent naar een goedkope maar tegelijkertijd een mooie afwerking dan raden wij van STUCCERS spackspuitwerk aan, dit is mogelijk in een bestaande woning maar ook in een nieuwbouw woning.

Op deze pagina zullen we dieper ingaan op wat spackspuitwerk precies inhoud, de prijzen hiervan en op welke ondergronden dit toegepast kan worden.

Spackspuitwerk prijs

Als u maar een beperkt budget heeft om uw muren en plafonds een opknapbeurt te geven lees hier dan eens de mogelijkheden en kosten van spackspuitwerk. De prijs van spackspuitwerk begint al vanaf € 6 per m². Doordat de werkwijze van spackspuiten geheel anders is zijn de prijzen van spackspuitwerk veel lager dan die van andere soorten stucwerk.

Spackspuitwerk wordt namelijk machinaal aangebracht waardoor de stucadoor een stuk efficiënter te werk kan gaan. Lees hieronder in de tabel de gemiddelde prijs per m2 voor spackspuitwerk:

WAT IS SPACKSPUITEN?

Spackspuiten houdt in dat er met een spackspuitmachine op hoge druk een pleisterwerk laagje word aangebracht, dit kan op zowel muren als op plafonds. U kunt kiezen voor grove korrel of fijne korrel. Meestal moeten wij 2 lagen spackspuit werk toebrengen, als de ondergrond vlak en wit is zal 1 keer voldoende moeten zijn.

De lagen bestaan uit:

1. meslaag: met deze eerste laag word uw muur en plafond egaal en glad gemaakt en kleine gaatjes worden hierbij weggewerkt.
2. Afkorrellaag: dit is de eindafwerking hierin kunt u de eindstructuur bepalen, denk hierbij aan de korrelgrootte en of u het grof of fijn wilt hebben.

Spackspuiten is mogelijk op verschillende ondergronden zoals Gibo muren, beton of gipsplaten. Tevens is het overschilderbaar met latex muurverf. De standaar kleur die wij aanbrengen is wit maar het is mogelijk om hem in ieder kleur aan te brengen die u als klant maar wilt.

WAT IS SPACKSPUITEN?

Spackspuitwerk kan je in verschillende korrel grootte laten aanbrengen door een spackspuiter. Zo kan je de structuur van de korrel laten variëren van grof naar een fijne korrel. Als de ondergrond niet helemaal egaal en vlak is kan je beter kiezen voor een wat grovere korrel structuur. Op deze manier zal je de oneffenheden van de ondergrond niet meer terug zien en lijkt deze vlak.

Zijn de muren en plafonds ( vaak in een nieuwbouwwoning ) vlak en recht dan kun je kiezen voor een fijne korrel structuur. Een fijne korrel grootte wordt vaak op betonmuren, oud stucwerk of gibo muren toegepast. Wij raden u dan ook altijd aan de spackspuiter een proef stukje te laten spuiten vooraf zodat u er zeker van bent dat u de juiste korrel dikte kiest.