Dunpleisteren nieuwbouw

Background Image

YOUR PLACE

Dunpleisteren nieuwbouw

Divider Image

Als u een nieuwbouw woning heeft gekocht zullen de muren in de meeste gevallen behangklaar worden opgeleverd. Dat wilt in feite zeggen dat de muren niet goed genoeg zijn om eroverheen te schilderen er zitten simpel weg teveel oneffenheden in de muren. Dit betekend dus dat de muren en de plafond toch gestuct moet worden met een afwerkpleister. De voordeel bij een nieuwbouw woning is dat het niet met dikke lagen gestuct zal hoeven worden de muren zijn al vrij vlak, recht en zijn perfect om het met een dunpleister te behandelen.

Wat is dunpleister?

Een dunpleister word ook wel eens een afwerkpleister genoemd, het is mogelijk om het zowel op de muren en de plafonds aan te laten brengen. Het is een kant en klare egalisatiepleister op basis van een kunstharsdispersie. U kunt een dunpleister het beste vergelijken met spackspuiten maar dan een gladde versie hiervan. Een van de grote voordelen van dunpleister is dat het genoeg hecht en bindmiddel bevat, hierdoor is voorstrijken of een primer aanbrengen niet nodig.

Dunpleister dat ook wel eens spuitpleister of afwerkpleister word genoemd word met een wormpomp of airlesspuit aangebracht in 1 of 2 lagen, de laagdikte bevat op de muren of plafonds is dan ook maar 2 tot 3 mm dik.

Wat zijn de kosten?

Het laten dunpleisteren van uw nieuwbouw woning is veel goedkoper dan als u het laat stuccen. De prijzen om uw muren te dunpleisteren begint al vanaf €10,- per m2. De plafonds kunnen iets duurder uitvallen omdat de v naden vlak getrokken moeten worden, de prijs begint vanaf €15,- per m2.

Het is goed om te weten dat de prijzen die wij benoemen inclusief materialen en voorrijkosten zijn

Kunt u een verschil zien tussen dunpleister of stucwerk?

Er is voor het oog geen verschil te zien tussen dunpleister of traditioneel stucwerk. Het enige wat u zult merken is dat een dunpleister veel witter wordt dan traditioneel stucwerk. Maar dat is echter geen probleem u kunt de dunpleister altijd voorzien van een laag verf.

Hoe word dunpleister in uw woning aangebracht?

De tijd die we hiervoor nodig hebben bedraagt ongeveer 4 dagen. We leggen hieronder graag aan u uit hoe wij dunpleister in uw nieuwbouw woning aanbrengen volgens onze 7 stappenplan.

1. We controleren alle muren en plafonds van uw nieuwbouw woning.
2. Kromme muren worden uitgevlakt.
3. De dunpleister word aangebracht.
4. De dunpleister krijgt een afwerklaag.
5. De muren en plafonds zullen worden geschuurd.
6. De dunpleister word gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.
7. Er zal latex overheen gespoten worden.

Dunpleister laten afwerken met latex

Het is goed om te weten dat een dunpleister of afwerkpleister geen eindafwerking is. De muren en de plafonds zullen nog moeten worden voorzien van een verflaag. Dit doen wij door er latex overheen te spuiten, deze service bieden wij voor een zeer scherp tarief aan.

Met een druk van ongeveer 180 bar vernevelen wij latexspuitwerk. Dat doen wij met een Fairless spuitmachine hierdoor zal de eindresultaat streeploos zijn. Deze strakke en gladde eindresultaat zal niet te behalen zijn als uw zelf aan de slag gaat met een kwast of een roller.