Dun pleister
Dunpleister is een coating op mortelbasis die in een bepaalde fijnheid wordt aangebracht op binnenmuren of buitenmuren in plafonds. Het bestaat over het algemeen uit een mengsel van kalk, gips, cement, zand en water. Onlangs is begonnen met het toevoegen van latexmateriaal om de duurzaamheid te vergroten. Het oppervlak waarop dunne pleister wordt aangebracht, moet eerst schoon zijn en de meester die de pleister zal aanbrengen, moet voldoen aan de regels van voldoende kennis en kwalitatief vakmanschap. Anders worden na verloop van tijd verslechtering en morsen waargenomen. In de kelders van de gebouwen wordt in het algemeen de voorkeur gegeven aan dun pleisterwerk. Het is een type gemaakt door dun gips te kammen. Het kan in de gewenste kleur zijn en heeft een speciale textuur. U kunt deze service krijgen van ons team, experts in fijn gips.
Gips te dun – Hoeveel gips is er nodig per m2?
Het aanbrengen van dunne pleister varieert afhankelijk van het aan te brengen oppervlak en het type vloeistof. Pleisters bestaan uit minerale pleisters of kant-en-klare pleisters met een patroon. Andere pleistersoorten zijn granietachtige kant-en-klare pleisters, zijdepleisters, perlietpleisters, spuitpleisters en harsbindende synthetische pleistersoorten. Als de pleisterlaag onder de dorpel doorgaat, moet de penetratiemarge minimaal 2 cm zijn. Loodgieterswerk moet worden voltooid voordat gips wordt aangebracht. Dunne pleister moet regelmatig met een troffel worden gekrast om goed te hechten. Hoeveel gips er nodig is per 1 m2, wordt vaak de vraag gesteld. Het hangt af van het oppervlaktemateriaal van de muur. U kunt hierover informatie krijgen door ons bedrijf te bellen.
Hoe een gipsmuur te pleisteren? Dunste Gipsplaten
De toepassing van dunne pleister varieert afhankelijk van het aangebrachte wandoppervlak. Er zijn vele soorten muren zoals gipsmuur, betonnen muur, bakstenen muur, gasbeton, muur bedekt met muurisolatiemateriaal en houten muren. De gipsmeester past de hoeveelheid en materiaalmix aan op basis van het type pleister dat hij op de muur zal aanbrengen. Hier kent een ervaren en vakbekwame stukadoor de eigenschappen van het wandmateriaal en treft hij dienovereenkomstig voorzorgsmaatregelen.
Het is bijvoorbeeld noodzakelijk om te bevochtigen voordat gips op een gasbetonmuur wordt aangebracht. Aangezien gasbeton een materiaal is dat vloeistof absorbeert, kan dit, als dit proces niet wordt uitgevoerd, scheuren veroorzaken door het water in de pleister te trekken. Gipsmuren worden gepolijst met een verzinkte troffel en een met vilt beklede troffel moet worden gebruikt om het helderder te maken. Als Stuccers-bedrijf proberen we u de beste service te bieden in alle gipstoepassingen, neem nu contact met ons op voor gedetailleerde informatie.